Keresés

Tudtad-e, hogy a Vastyúk-12-15-sorozatban miért volt fakó a Besenyő család lakása?

Az új felállású Társulat az új Vastyúk-sorozatban a Besenyő család környezetében is bizonyos változásokat akart érzékeltetni. Az ötlet az volt, hogy a színes családtagok egy fekete-fehér lakás közegében szerepeljenek, ahol a bútorok és a tárgyak is a fekete-fehér különböző árnyalataiban jelentek volna meg.

Eddig rendben is lett volna, de a technikai személyzet megfelelő embere úgy érezte, hogy ezt a hatást akkor éri el a legoptimálisabban, ha a szürke árnyalatokba egy kis színt is belekever. A Társulat erről a plusz ötletről a forgatási nap előtt egy-két nappal értesült. Meg is kérdezte az illetékest, hogy miért nem követte az eredeti tervet, mire ő azt válaszolta, hogy azért, mert ő tudja, hogy milyen lesz a végeredmény.

A weboldal íratlan ízlés-szabályaira való tekintettel nem írjuk le, hogy milyen lett a végeredmény. Az lehet, hogy a festő kolléga igazat mondott, és ő tényleg tudta, hogy milyen lesz a végeredmény, csak az a körülmény kerülte el a figyelmét, hogy mi egészen más végeredményt szerettünk volna. Így a Vastyúk is talál szeget-12-től 15-ig jelzett részeiben egy fakó, indokolatlanul semmilyen háttér előtt játszotta a Besenyő család egyébként tündéri jeleneteit, melynek sok eleme ma is klasszikusként él a közönség emlékezetében.

Szerencsére az ezt követő Nooormális???-sorozatban az a kevés Besenyő-jelenet, ami a család saját lakásában játszódik, már színes falak és bútosok között került felvételre.

Powered by Gothic
© 2013 Deepskeye Systems -

L'art pour l'art Produkció - Bognár István - Mobil: 06-20-938-3344 - E-mail: lpl@lpl.hu