Keresés

Pucér nők ruhában (2003)

Új színdarab! A sokat sejtető cím alatt a meztelen valóság kucorog szégyenlősen, de kendőzetlenül. A L'art pour l'art Társulat megint valami eredetit alkotott! A közel kétórás abszurd játék láttán nem csoda, ha a közönség ámul és bámul: honnan e rengeteg vicces gondolat, falrengető szellemi lóerő? A műsorban hemzsegnek a meglepő fordulatok, és a fordulatos meglepetések!

Mindez könnyen belátható, hiszen a Társulat most egy példátlan vállalkozásba kezdett: egyszerre három színházi estet mutat be, párhuzamosan. Hogy ez hogyan lehetséges, azt természetesen nem áruljuk el előre, mint ahogy azt sem, hogy pontosan hogyan keletkezett a Világegyetem. Ugyanakkor viszont nem rejtjük véka alá, hogy Pethő Zsolt árverésre bocsát egy műfajteremtő alkotást, Szászi Móni életre kelti Frigid Mirtillt, aki a Besenyő család tagjait dresszírozza, Laár András Tompika szerepében lép színre, aki új hobbijának hódol, Dolák-Saly Róbert pedig miniszterként kápráztatja el a nagyérdeműt. Egy ötödik szereplő is debütál majd, de ezt annyira titkoljuk, hogy meg sem említjük!

A Pucér nők ruhában egybegyúrta az előző estek előnyeit: megtalálhatók benne a Winnetou úttörő frissessége és bravúros dramaturgiája, a Három testőr és a jeti pikírt szemtelensége, a Brutális katicabogár "rémületes könnyedsége" és a Rigoletto avagy a rotterdami toronyőr elegánsan igényes magasröptűsége. Megkockáztathatnánk azt a kijelentést is, hogy a Társulat ezzel a produkciójával tette fel sokéves munkássága "i" betűjére a pontot. Mivel azonban a munkásság szó nem tartalmaz "i" betűt, elállunk ettől a hasonlattól.

Az eddigi műsoroktól eltérően a mostaniban sokszor láthatjuk a Társulat négy tagját egyszerre a színpadon. Továbbá megjelenik még Zigóta, Rücsök, Berci bácsi, a fogász, Naftalin Ernő, Besenyő István, Margit, Boborján, a költő és sokan mások! A röhögtetés-rekordokat döntögető jelenetek közben tündéri dalok csendülnek fel, és a vetítésekből megtudhatjuk, mi történt Lackó Mackóval.

Az alkotói kvartett ezúttal is kerüli a közhelyeket, idegenkedik a sztereotípiáktól és ragyogó ízléssel tálalja szürkeállományának érett gyümölcseit. Fontos megemlíteni két hölgy önfeláldozó magatartását a mű létrejöttével kapcsolatban: a bravúros forgatókönyv kiemelkedően nagy hányadát Szászi Móni agyveleje íratta le a kezével, a pazar ruhaköltemények pedig Laár Györgyi jelmeztervező fantáziáját dicsérik.

Ha egy szóval kellene jellemeznünk e fergetegesen remek színdarabot, megtennénk!

Powered by Gothic
© 2013 Deepskeye Systems -

L'art pour l'art Produkció - Bognár István - Mobil: 06-20-938-3344 - E-mail: lpl@lpl.hu