Keresés

Rigoletto, avagy a rotterdami toronyőr (2002)

Igen! Nem csalás, nem ámítás! Megint egy új est! Pedig az előző előadás hatására telesírt papír zsebkendők még meg sem száradtak...

Tavaly ilyenkor még A brutális katicabogár bontogatta pöttyös kitinszárnyait, ma már egy híres Verdi opera zenéjére ünnepelhetünk. Persze olyan L'art pour l'art-módra, hiszen a darab címe: Rigoletto, avagy a rotterdami toronyőr. Megjelenik a színen Rigoletto, a cinikus udvari bolond, a Mantuai herceg, a gátlástalan nőcsábász, Gilda, a naiv áldozat, Sparafucile, a bérgyilkos és sorolhatnánk tovább, ha akarnánk. És akarjuk: feltűnik Ricardo, az arcilluzionista, személyesen találkozhatunk az íróval, Victor Hugo-val.

Talán mondani sem kell, hogy az események szövetét drágakövekként díszítik a Besenyő család klasszikus szereplői: Besenyő István, Margit, Kanca, az öreg Anti bácsi és Boborján.

Ha valaki netán azt hinné, hogy a Társulat "csupán" a tőle megszokott - és egyébként általa meghonosított - ötletfordulatokra épít, hát az téved. Mert most is csupa újdonság vár a Tisztelt Nézőseregre, beleértve a friss dalszerzeményeket is, amelyek elsősorban szövegi és zenei szempontból térnek el az eddigiektől. A virtuóz színészi játékot korabeli jelmezek, elektromos világítás, és akusztikus hanghatások pazarítják. Bár a történet régi, a korszerű technikának köszönhetően ezúttal mégis színesben élvezheti a közönség.

Mi ez, ha nem a legékesebb bizonyítéka annak, hogy a L'art pour l'art Társulat feneketlen szellemi nylonzacskójából ezúttal is kifogyhatatlan mennyiségben kerülnek elő a sziporkázóbbnál csillogóbb ötletcsomagok, melyeket természetesen a legavatottabb kezek bontanak ki a legmegajándékozottabb közönség szeme láttára, füle hallatára, orra szaglatjára, bőre érzetére, egyensúlyérzéke tántoríthatatlanságára.

Powered by Gothic
© 2013 Deepskeye Systems -

L'art pour l'art Produkció - Bognár István - Mobil: 06-20-938-3344 - E-mail: lpl@lpl.hu