Keresés

Tudtad-e, miért nem szerepelt a Társulat 2002 és 2011 között önálló sorozattal a televízióban?

"Nincs kedvük? Elfogytak az ötleteik? Elfáradtak?" - kérdezték tőlünk annak idején az újságírók és a közönség. Hogy a sok hasonló kérdés körül támadt ködöt megpróbáljuk eloszlatni, a Társulat weboldalának nyitólapjára feltettünk pár gondolatot ezzel kapcsolatban.
Hogy mennyire voltak igazak az akkor megfogalmazott válaszaink, azt a 2011-től fimre rögzített Banán, pumpa, kurbli című 9 részes, 52 perces epizódokból álló adássorozatunk is bizonyítja. És akkor még nem beszéltünk a Társulat folyamatos színházi tevékenységéről, hogy az egyéni munkákat ne is említsük.
A 2002 és 2011 közötti időszakról az alábbi mondatokat fogalmaztuk meg honlapunkon, amelyeket azért tesszük közzé itt, hogy a Kedves Közönség lássa: a Társulat akkor jelent meg a képernyőn, ha "méltó feladatot" kapott. Íme a kb. 2004-ben íródott szöveg:

"A L'art pour l'art Társulat nem önszántából hiányzik a televíziós csatornákról!

Több sorozatnyi forgatókönyvet írtak, amelyek képernyőre várnak. Kiadott könyveik, minden évben bemutatott, új színházi estjük, országos turnéik, fellépéseik, sokféle megjelenésük bizonyítja, hogy a Társulat alkotókedve töretlen.

A társulat az évek során ugyan kapott felkéréseket, de ezek általában idegenek voltak a L'art pour l'art tevékenységének jellegétől. Pl. olyan műsorok részeként kívánták foglalkoztatni őket, amelyek távol álltak az ismert l'art pour l'art-stílustól, vagy politikai, közéleti típusú humort vártak tőlük, amelyekhez szintén nincs közük. Voltak, akik olyan mértékben kívántak beleszólni a társulat alkotó munkájába, hogy vállalhatatlan lett volna a végeredmény.

A társulati tagok pontosan tudják, hogy a L'art pour l'art csak akkor marad jó, ha művészileg békén hagyják! Ez persze nem kompromisszumképtelenséget jelent, csak azt, hogy stílusukat nem kívánják feladni.

Tehát: a L'art pour l'art Társulat alkotókedve a régi, és ha méltó feladatot kap, szívesen dolgozik a televízióban! Rajtuk nem múlik!"

Powered by Gothic
© 2013 Deepskeye Systems -

L'art pour l'art Produkció - Bognár István - Mobil: 06-20-938-3344 - E-mail: lpl@lpl.hu